joi, 31 martie 2011


                                    Lalele, lalele

                    Frumoase ca visele mele...


Numele ştiinţific al lalelelor este de origine persană, venind de la termenul „tulben”, care înseamnă „turban”, ca aluzie la asemănarea cupei florale cu tradiţionalele turbane.
    Zona de origine a lalelelor este considerată regiunea muntoasă a Asiei Mici, dar ele pot fi întâlnite şi în zonele temperate ale Chinei, Japoniei, Asiei Centrale şi de-a lungul Mării Mediterane, pe colinele muntoase europene şi africane.
    De-a lungul timpului, lalelele au stârnit adevărate pasiuni între anii 1634-1637, ajungându-se la o adevărată tulipomanie.
    Zeci de specii au fost aduse în Europa, iar horticultorii au creat mii de hibrizi, ajungându-se la flori cu calităţi inedite ca formă, vigoare, culoare, parfum. Prestanţa şi eleganţa  acestei flori au făcut ca ea să fie considerată o adevărată regină a grădinilor în sezonul de primăvară. Şi drept dovadă a importanţei ce se acordă acestei plante, în Olanda se produce 70% din producţia mondială de bulbi.

http://simfonialalelelor-pitesti.ro/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=16&Itemid=37

 

 

P.S.: Banală, dar în acelaşi timp seducătoare; modestă, dar tot atunci stridentă... oricum ar fi, e DELICATĂ.  Laleaua este regina primăverii! Hotărît lucru. Alături de zambilă şi narcisă, formează un trio de excepţie pentru începutul primăverii.
 
                             
      



Un comentariu:

  1. Gingase, gratioase, multicolore, lalelele ne incanta privirile in fiecare primavara. Cred ca nu am simti la fel venirea primaverii daca nu ar exista aceste minunate flori. Frumusetea lor vine din simplitate. Si merita sa ne bucuram de lalele, acum ca a venit primavara!

    RăspundețiȘtergere